Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red Bull Rookies Cup-sorozat második versenyhétvégéjén. Az első futamon a 15., míg a másodikon a 12. helyen végzett, így önbizalommal telve utazhat a hétvégén Mugellóba, ahol nemcsak a kockás zászlót szeretné meglátni, hanem a legjobbakkal is szeretne együtt motorozni a versenyek során.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki Kovács Bálinttal és Görbe Somával együtt a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a harmadik versenyhétvégéjére készül a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Az első viadalon semmi sem jött össze a fiatal motorosnak, ám Le Mans-ban már nemcsak befejezte a versenyt, hanem előbb a 15., majd a 12. helyen látta meg a kockás zászlót, ami azt jelenti, hogy összetettben 5 ponttal várja a folytatást. Erre pedig most kerül sor Mugellóban, ahol már a tavalyi évben is eredményesen szerepelt a HUMDA által is támogatott motoros, miután az esőben rendezett futamon a 11. helyen végzett.  87d106bb-3667-4283-96d6-4d77bb40c1b2

„Úgy érzem Le Mans után, hogy véget ért az idény eleji pechsorozatom. Ráadásul végre volt egy szabad hetem is, amikor az osztálytársaimmal elmehettem a háromnapos osztálykirándulásra, valamint a haverokkal is tudtam egy kicsit bandázni. Mindez nagyon sokat segített mentálisan, kijelenthető, hogy végre sikerült feltöltődnöm. Nem titkolom, szeretem a mugellói pályát, tavaly jól mentem itt, és erre most is megvan minden esély. Ugyanis van egy jó alapbeállításunk, illetve én is egyre jobban érzem magam a KTM-en. Titkolt célom, hogy meglegyen ezen a hétvégén az idei első TOP 10-es eredményem, míg az alapelvárásom magammal szemben az, hogy befejezzem a versenyt és pontot, pontokat szerezzek” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti. 

MEGOSZTÁS