Kovács Bálint

Kovács Bálint
Kovács Bálint

Született: 2001. augusztus 27.
Státusz: férfi gyorsasági motorversenyző
Motor: Suzuki GSXR 1000R
Első versenye: 2006
H-MOTO tagság: 2014-től

Eredményei:

• MAMI Kupa sorozat – 1. helyezés – 3 alkalommal
• Alpok – Adria Bajnokság – 2. helyezés
• IMRC – 3. helyezés
• Magyar Országos Bajnokság – 3. helyezés
Kovács Bálint már 5 éves korától fogva motorozik, és idén a 15. életévét töltötte be. Először
meghívásos versenyeken szerepelt, ahol egészen a bajnoki cím megszerzéséig jutott.
2011-ben NSR 50-es motorral vett részt a MAMI Kupán, amit meg is nyert, majd 2012-ben jött a duplázás. 2013-ban motorváltás történt, egy 125-ös Aprilia-ra, de Bálint hamar ráérzett az új motorra, és harmadszorra is megnyerte a MAMI Kupát.

2014-ben csatlakozott a H-MOTO Teamhez Bálint, ekkor az Alpok- Adria Bajnokságon és a Magyar Bajnokságon tesztelte tudását, méghozzá nem is akárhogy, hiszen mindkét esetben az év végi összesítésben második, az IMRC Kupán pedig 3. helyezést ért el. Idén Bálint kategóriát váltott, 600 köbcentis Yamaha motorral indult az Alpok-Adria futamain.

Bálint 2015-ben részt vett a KTM által támogatott ADAC Junior Cup hungaroringi futamán. A csapat vezetés úgy döntött, hogy 2016-ban az ADAC Junior Cup-ban teljes szezont versenyez. Az első és második futamon rögtön két 8. helyezéssel gazdagodott. Legjobb eredménye egy 5. helyezés volt a Red Bull Ringen. A bajnokságban összetett értékelésben a 7. helyet érte el.

Bálint 2017-ben mutatkozott be a német nemzeti bajnokságban, a Suzuki kupa keretein belül. Két versenyhétvégén tudott itt rajthoz állni, ám már ezeken is felhívta magára a figyelmet, hiszen harmadik ezres versenyén épphogy lemaradt a dobogóról. A szezonban ezen kívül a magyar bajnokságban indult, míg a szezon végén óriási lehetőséget kapott a csapattól, hiszen a katari nemzetközi bajnokságban bizonyíthat, és készülhet fel a 2018-as európai szezonjára.