Kakuszi Ádám

Kakuszi_adamSzületett: 2002. 11. 29.
Státusz: Utánpótlás versenyző
Motor: KTM RC 390 ccm
Első versenye: 2014

H-MOTO tagság: 2016-tól

 

Eredményei:

MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság SSP 300 kategória – összetett 3. helyezés
MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság MINI GP JUNIOR kategória – összetett 3. helyezés                                                            ADAC JUNIOR CUP – 14. helezés

Kakuszi Ádám 2014. májusában meglátta a Parlament előtt a Nagy Futamon bemutatót tartó gyermek motorosokat és azonnal tudta, hogy ő is ki akarja próbálni. Még azon a nyáron két versenyen indult egy PW50-es motorral.

2015-ben indult a MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokságon MINI GP JUNIOR kategóriában egy Honda NSR 140 cm3 4 ütemű 11 lóerős motorral, számára ez volt az első teljes szezon. Az évet összetett 3. helyen zárta, ami remek teljesítménynek számít kezdésképp.

A 2016. évi MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros és Élsport Rövidpályás Bajnokság utánpótlás sorozat egy teljesen új kategóriájában, az SSP 300-ban egy KTM RC 390 cm3 44 lóerős motorral indult. Legjobb eredménye a júniusi csehországi futamgyőzelem volt, ám összetettben is dobogós helyezést ért el, harmadik lett kategóriájában.

2017-ben az ADAC Junior Cup versenyein állt rajthoz, ami első nagypályás szezonját jelentette karrierjében, így ez az év főleg a tanulásról szólt. Ádám egy verseny kivételével minden futamon pontot szerzett, míg a legjobb eredményét – 9. lett – a németországi Sachsenringen érte el. Az összetettben végül a 14. helyen végzett.

Idén továbbra is ebben a bajnokságban fog szerepelni, és mindenképpen szeretné felülmúlni tavalyi eredményét.