Szilárd Zalán

Szilard_ZalanSzületett: 2010. február 21.
Státusz: Utánpótlás versenyző
Motor: Yamaha PW 50
Első versenye: 2014

H-MOTO Tagág: 2016-tól

Eredményei:
MAMS Utánpótlás Bajnokság – összetett 10. hely
MAMS Utánpótlás Bajnokság – összetett 6. hely                              MAMS Utánpótlás Bajnokság – összetett 7. hely                         Hosszabb leírás

Szilárd Zalán három és fél évesen, 2013-ban kezdett el motorozni a Talmácsi Ringen. Az ott megrendezett kis házi versenyen rögtön sikerült odaférnie a dobogó alsó fokára. Nem sokkal később megkapta az első motorját – egy kis cross gépet -, melyet azóta is használ, rendszeresen edz vele a domoszlói pályán.

2014-ben egy tehetségkutató versenyen győzött a kategóriájában, ezek után szülei úgy gondolták ideje lesz komolyabban megméretni Zalánt. 2015-ben egy Yamaha PW 50-el indult először a magyar utánpótlás bajnokságban, ahol az év végén a 10. helyen végzett.

Krisztiánt, a H-MOTO Team tulajdonosát Zalán édesapja, Zsolt kereste fel, akivel átbeszélték a lehetőségeket – majd később megegyezésre jutottak, Zalán 2016-os évtől a H-MOTO Team támogatását és segítségét élvezi.

Zalán motoros erőnléti edzésekkel is készült a futamok között Nátó Csaba segítségével, szeretett volna minél több tapasztalatot gyűjteni, és célja 2016-ra az volt, hogy előrébb végezzen, mint az előző évben. Sok fejlődéssel, fáradtságos munkával ez a vágy a 2016-os összesített 6. helyezéssel sikerült is. A szezon végétől pedig Aszalós Zoltán nemcsak Zalánnal, hanem a motorjával is foglalkozik, a további sikeres előremenetel érdekében.

Zalán második teljes szezonja nem kezdődött túl jól, mivel még az év elején kezét törte. A fiatal motoros felkészülését ez azonban nem hátráltatta, így minden eddiginél nagyobb elánnal várta a szlovákiai szezonnyitót, ahol egy 8., és 7. hellyel nyitott. A második versenyhétvége első futamán azonban történt egy baleset, aminek következtében Zalán agyrázkódást szenvedett, és nem tudta folytatni a hétévégét. A sérülése szerencsére nem volt súlyos, így a következő futamokon már rajthoz tudott állni, amiken kétszer hetedikként, míg háromszor hatodikként zárt, amivel összetettben a 7. helyet szerezte meg.

2018-ben Zalán újult erővel vág neki a magyar utánpótlás bajnokságnak, igyekszik jobb eredményeket elérni, és szeretne javítani korábbi teljesítményén.