Kis Viktória

Kis Viktória Wicca
Kis Viktória Wicca

Született: 1992. február 26.
Státusz: női gyorsasági motorversenyző
Motor: Yamaha
Első versenye: 2010
H-MOTO tagság: 2012-től

Eredményei:

• MAMS Női Országos Bajnokság 1000 – 1. helyezés
• Alpok-Adria Superstock 1000 – pontszerző hely
• Dunlop Trophy for Ladies kupasorozat – 2. helyezés
• Kawasaki márkakupán 1000 ccm kategóriában (férfiak között) – 3. helyezés
• MAMS Női Bajnokság 1000 ccm kategória – 1. helyezés
• Első magyar női pontszerző nemzetközi Superbike kategóriában MAMS Szövetség – Magyarország legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzője különdíj
• Losail Ázsia Bajnokság Katar – 2. helyezés
• Losail Ázsia Bajnokság Katar – 1. helyezés
• EJC – asseni futam: női kupa győztes
• EJC – imolai futam: női kupa győztes

A női gyorsasági-motoros szakág egyik legtehetségesebb versenyzője 18 évesen csöppent a technikai sportok világába. Kis Viktória 2010 óta versenyez, sőt, a férfiak mezőnyében is állt már nem egyszer dobogóra és szerzett bajnoki címet, például Katarban. Saját bevallása szerint számára egyáltalán nem gond, ha férfiak az ellenfelei, ugyanis nagy álma, hogy bekerüljön a világbajnoki mezőnybe.

2011-ben a MAMS Női Országos Bajnokság 1000 köbcentis kategóriájában indult, melyen maximális pontszámmal sikerült megnyernie az év végi összesítést, és ebben az évben élete első nemzetközi versenyén is sikerült pontszerző helyen célba érnie.

2012-ben Wiccának lehetősége nyílt arra, hogy csatlakozzon a H-MOTO Teamhez. Ezt kihasználva a Magyar Bajnokságon kívül az Alpok-Adria Közép-Kelet Európai Bajnokság négy fordulóján is rajthoz állt, méghozzá egyedüli nőként.

Wicca 2014-ben a MAMS-nak, Hermann Henriknek és a QMMF csapatának köszönhetően részt vett a katari 600 köbcentis bajnokság (LARRS) utolsó 3 fordulóján, vagyis 6 versenyen. Összesen háromszor állt a dobogó tetejére, melynek köszönhetően sikerült elérnie a szezon végi összesítésben a 2. helyet.

Ezután a QMMF a 2014/15- ös bajnokságra is meghívta a fiatal versenyzőt, szintén a 600 köbcentis kategóriába. A versenysorozat végén 210 ponttal, és az utolsó fordulón dupla győzelemmel sikerült a bajnoki címet megszereznie.

Viktória 2015-ben részt vett a női Európa Bajnokságon, amelyet akkor először szerveztek meg az addig WSBK (Superbike Világbajnokság) betétfutamaként induló EJC (European Junior Cup) néven.

Wicca több futamgyőzelmet tudhatott a magáénak, összetettben azonban elmaradt a dobogós helyezés.

A 2016-os szezonban több versenye közül Spanyolországban bizonyított igazán. A spanyol bajnokság jerezi fordulóján megmutatta tehetségét a Women’s Open Cup Yamaha R3 sorozatban 13 ezredre volt csupán attól, hogy dobogóra állhasson.

2017-ben Wicca a csapat utánpótlás versenyzőinek segítésén dolgozott.