A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának, Farkas Kevinnek ezúttal nem jött össze a bravúr a Red Bull Rookies Cup-sorozat harmadik versenyhétvégéjén. A Mugellóban rendezett megmérettetéseken most nem sikerült a pontszerzők közé verekednie magát – az első futamon a 17., míg a másodikon a 18. helyen végzett –, aminek fő okaként a gyengébb időmérős teljesítményét nevezte meg a HUMDA által is támogatott Kevin. Sokat nem bánkódhat azonban ezen, ugyanis június 22-23-án a JuniorGP sorozatban az egyik kedvenc pályáján, a portugál Portimaóban folytatja idei szereplését.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki Kovács Bálinttal és Görbe Somával együtt a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.

A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a harmadik versenyhétvégéjét teljesítette a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Mugellóban azonban nem jött össze a bravúr, az előzetesen titkon remélt TOP 10, ugyanis az időmérőn nagyon fáradtan gurult a pályára – összesen 2 órát tudott aludni –, és emiatt végül a 24. rajthelyet szerezte meg, ami előre vetítette azt, hogy már a pontszerzés is hatalmas tett lett volna a fiatal motorostól. Kevin végül majdnem megcsinálta a szinte lehetetlent, ugyanis előbb a 17., majd a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót.  

Kevin Farkas, Red Bull Rookies Cup, Italian MotoGP 31 May 2024

„Úgy éreztem Le Mans után, hogy véget ért az idény eleji pechsorozatom. Ám hiába érkeztem meg Mugellóba feltöltődve, sajnos pénteken úgy kellett a pályára mennem, hogy előtte mindössze két órát tudtam aludni. Egyre fáradtabb voltam, és amíg az első szabadedzésen a 15. lettem, utána már kiütközött rajtam a fáradtság, és a második tréningen a 25., míg az időmérőn a 24. helyet tudtam megszerezni. De nem keseregtünk, mert a versenytempóm az megvolt. Talán még a pontszerzés is meglehetett volna az első futamon, ám az utolsó körökben egy baleset miatt le kellett vágnom egy kanyart, ami rengeteg időveszteséggel járt, így 17. lettem, míg a másodikon pedig a 18. helyen értem célba. Mindez azt jelenti, hogy végre össze kellene raknom egy jó időmérőt, mert a világ legjobbjai ellen motorozva ilyen hátulról rajtolva nagyon nehéz igazán jó eredményt elérnem” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin, aki összetettben 5 pontjával a 22. helyen várja a folytatást.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti. 

MEGOSZTÁS